Solnedgang

Efteråret betyder færre lyse timer. Derfor er det vigtigt at være særlig opmærksom på spilletidspunktet, såfremt der ikke er lysanlæg om banen.

Når man planlægger et kamptidspunkt, og man ikke har et lysanlæg omkring fodboldbanen, er det vigtigt at huske på, at kampen skal være færdigspillet inden mørkets frembrud.

Nedenstående er et uddrag fra Turneringsreglementet:
§11.7 Kampene ansættes så tidligt, at de er færdigspillede inden solnedgang. Dog ikke hvis kampene i henhold til §13.11 er aftalt spillet på bane med el-lys.

I DBU Jylland gælder, at kampene - incl. evt. omkamp og straffesparkskonkurrence - skal være færdig-spillede senest 15 minutter efter solnedgang. Hvis en kamp fastsættes til et senere tidspunkt, kan den af DBU Jylland annulleres eller erklæres for tabt, hvis den ellers ikke kan afvikles normalt inden sidste spilledag i den pågældende række.

Ny online solnedgangsberegner
DBU Jylland kan tilbyde en simpel solnedgangsberegner på dbujylland.dk, som betyder, at det bliver lettere at planlægge sine kampe, så de er færdigspillede, inden mørket falder på.

Solnedgansberegneren fungerer på den måde, at man blot trykker på et kort, der hvor man gerne vil vide, hvornår solen går ned, og derefter vælger en given dato. Så får man tidspunktet, hvor solen går ned den pågældende dag.

Lægger man 15 minutter til, har man det tidspunkt, hvor kampen, inklusiv eventuel forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, skal være færdigspillet.

Du kan prøve den nye solnedgangsberegner her.